+40 728 960 370 office@premiumedu.ro

O diplomă la o facultate internaţională îţi oferă mai multe şanse de angajare, e adevărat, dar studiatul în afară presupune nişte eforturi financiare şi chiar şi personale importante. Atâta timp cât alegi o specializare care îţi place şi care te va face fericit după absolvire, merită să cheltuieşti mai mult, să înveţi mai mult, să munceşti mai mult. Ca să te ajutăm să alegi o carieră care să ţi se potrivească, am făcut o listă cu cele mai populare subiecte de studiu alese de studenţii internaţionali în 2023. Descoperă aici prima parte a listei unde găseşti o trecere în revistă a specializărilor de viitor din medicină şi sănătate, ştiinţe sociale şi umaniste.

În a doua parte Top 15, aflăm mai multe detalii despre subiectele de studiu actuale din domeniile business, economie şi STEM.

AFACERI ȘI ECONOMIE

Business Analytics

În Business Analytics îţi foloseşti la maximum abilitățile de analiză, interpretezi cantități de date, rezolvi puzzle-uri și creezi perspective care ajută companiile să gândească și să acționeze mai inteligent. Pentru acest tip de job îţi trebuie nu doar o minte analitică, trebuie, de asemenea, să te simţi confortabil să faci prezentări pentru că va fi nevoie să comunici companiilor rezultatele analizei tale.

FinTech

FinTech este prescurtarea pentru tehnologie financiară, iar o carieră în domeniu poate să fie extrem de bănoasă. O industrie în care totul se derulează într-un ritm rapid și care este într-o continuă creștere, FinTech face exact ceea ce spune: oferă servicii tehnologice serviciilor financiare și bancare. Indiferent dacă alegi să devii dezvoltator de aplicații, dezvoltator blockchain, analist de securitate cibernetică sau unul dintre multele alte roluri din acest sector în curs de dezvoltare, e mai mult ca sigur că nu o să te plictiseşti niciodată.

Management

Dacă lumea afacerilor îţi face cu ochiul, o diplomă de management al afacerilor te ajută să devii expert în modul în care sunt structurate și operate organizațiile și companiile. De la finanțe la servicii pentru clienți la management de proiect la contabilitate, o specializare în management este extrem de flexibilă şi transferabilă pentru că îţi deschide uşi în aproape toate industriile din ziua de azi.

Risk Management

O diplomă de management al riscurilor te învaţă cum să analizezi și să evaluezi potențialele riscuri financiare și de credit în cadrul unei companii sau a unei afaceri. Un job în risk management înseamnă să iei decizii cheie, să rezolvi probleme și să urmezi o serie de proceduri în cazul în care apare o problemă externă pentru companie. Managementul riscului combină perspicacitatea statistică și analitică cu abilităţi excelente de comunicare.

Ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică

În engleză, toate specializările academice în știință, tehnologie, inginerie și matematică sunt grupate sub umbrela STEM (Science Technology Engineering Mathematics) și înseamnă programele educaţionale care pregătesc profesionişti in high-tech şi inovaţie, tot mai populare în întreaga lume. Iată cele mai populare subiecte de studiu din domeniul STEM:

Ingineria Energiei Regenerabile / Renewable Energy Engineering

Cum generăm energia de care avem nevoie ca societate? De unde provine energia pe care o folosim zi de zi? Găsirea unui răspuns la aceste întrebări a devenit o preocupare tot mai mare pentru lumea de azi. Un  inginer în energie regenerabilă este pasionat de sursele regenerabile și durabile de energie care reduc amprenta noastră de carbon și impactul asupra mediului. Ca inginer în energie regenerabilă trebuie să cauţi modalități mai ecologice de a furniza energie maselor și să te concentrezi pe proiectarea și construirea de șantiere pentru extracția energiei din vânt, soare, apă și alte resurse naturale.

Statistică / Statistics

Dacă îţi plac cifrele şi ai o înclinaţie să descoperi tendinţe, cariera de statitician ar putea fi pentru tine. Ca statician îţi vei petrece timpul culegând și analizând date pentru a rezolva probleme dintr-o serie de industrii importante, cum ar fi inginerie, educație, guvern, sănătate și științe, precum și multe altele. Vei lucra la proiecte specifice și vei supraveghea experimente care ajută companiile să ia decizii cu privire la strategii și obiective viitoare.

Știința datelor / Data Science

Un expert în date lucrează cu cantități uriașe de… ai ghicit, de date pe care le traduce în informaţii clare despre trenduri ce ajută afaceri şi companii să tragă concluzii despre munca lor. Un data scientist ştie cum să citească cantități mari de date, să sorteze şi să extragă informaţii folositoare dintr-o gamă largă de surse digitale folosind AI și computer software.

Securitate cibernetică / Cybersecurity

Un job în securitate cibernetică sau ca analist în securitatea informațiilor e ca un Sherlock Holmes cibernetic. Rolul tău principal este să protejezi sistemele informatice ale companiei de orice posibile amenințări cibernetice. Monitorizezi rețelele și serverele de afaceri şi te asiguri că nu există încălcări de securitate. Probabil că vei fi responsabil și pentru instalarea de noi software și sisteme de securitate, care pot implementa firewall-uri și criptări pe dispozitivele digitale ale personalului.