+40 728 960 370 office@premiumedu.ro

INTERNSHIP / VOLUNTARIAT

Ne bucurăm să te anunțăm că îți oferim constant șansa de a fi coechipierul nostru în programele de voluntariat sau internship ale Premium Edu. Pentru că avem nevoie de energie tânără și avem de oferit experiență și sprijin în carieră.

În conformitate cu Legea Voluntariatului, „Voluntariatul este activitatea de interes public desfășurată din proprie inițiativă de orice persoană fizică, în folosul altora, fără a primi o contraprestație materială; activitatea de interes public este activitatea desfașurată în domenii cum sunt: asistența și serviciile sociale, protecția drepturilor omului, medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învățământ, știintific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecție a mediului, social și comunitar și altele asemenea.”

Voluntariat

Voluntar poate fi orice persoană cu vârsta de peste 16 ani (15 cu acordul părinților) și să aduca astfel o contribuție, cât de mică, lumii care ne înconjoară. Important este să îți dorești să devii parte din schimbare.

Perioada de voluntariat poate fi trecută ca și experientă în CV, fiind în plus însoțită de referințele beneficiarilor sau partenerilor de voluntariat. Minima experiență cerută de angajatori poate fi fructificată din voluntariat. Relațiile dinamice cu oamenii cu care interacționezi îți vor forma o rețea de cunoștințe și contacte ce se vor dovedi utile în carieră. Și nu în ultimul rând acumulezi experiențe concrete, autentice, atât în plan profesional, cât și emoțional.

Devenind voluntar Premium Edu, vei putea câștiga experiență în vederea obținerii unui job mai bun, îți vei face prietenii noi, îți vei forma deprinderi utile, vei face tranziția către o nouă viață și vei învăța despre lucrul în echipă și despre asumarea

Internship

Internship-ul este poate cea mai populara forma de program, precum și o modalitate prin care companiile își recrutează viitori angajați. Pentru tine, internship-ul reprezintă o oportunitate de învățare, o modalitate prin care poți obtine experiență practică in domeniul tău de interes.
Acest tip de program se derulează pe o perioada mai lungă, nu pe proiecte punctuale, precum voluntariatul. Poate fi internship plătit sau neplătit – lucru care va fi anunțat încă de la început. Uneori, însă, depinde de abilitățile tale de negociere și persuasiune. Este important să reții că – la fel ca si in cazul unul job – trebuie să îți negociezi întreg pachetul de beneficii, nu doar salariul și/sau programul. Iar în cazul în care este vorba despre un program de internship neplătit, să iei în considerare pe ce alte planuri îți aduce beneficii: cunoștințele dobândite, abilitățile asimilate, resursele companiei, online sau offline, la care ai acces și care te ajută să te dezvolți pe plan profesional, traininguri, certificări, networking, acces la evenimente – toate acestea se pot dovedi foarte utile pentru cariera ta. Profită de toate aceste lucruri pe întreaga perioada de desfășurare a programului și asimileaza cât de multe lucruri poți.
Legat de programul de lucru, un internship poate fi atât part-time, cât și full-time. Programul este, în general, flexibil – fiind genul de program dedicat studenților, pe care angajatorii îi încurajează să își termine studiile.
Angajatorii pun pe primul loc implicarea studenților și absolvenților în programe de Internship, pe care le văd ca pe o rampă de lansare în carieră. Aceste programe suplinesc lipsa unui loc de munca anterior și spun despre candidat că este determinat, serios și – mai ales – interesat de domeniul de lucru în cauză.

Chiar dacă programele de internship pe care le urmezi nu se vor concretiza în angajarea full-time în companie, să nu uiți că doar așa vei dobândi abilitățile practice pe care angajatorii le caută cu interes la aplicanții pentru job.
Adaugarea unui program de internship sau de voluntariat in CV, îți va oferi un avantaj extrem de important în fața celorlalți candidați la primul tău job. Un program de internship bine ales va face cu siguranță diferența!

Daca vrei sa faci voluntariat la evenimentele organizate de Premium Edu sau vrei vrei sa te ajutam sa aplici pentru un Internship sau Shadowing, contacteaza un consultant Premium Edu la 0728.960.370 sau mihaela.haiduc@premiumedu.ro

Totodata, ne poti contacta completand formularul de mai jos!