+40 728 960 370 office@premiumedu.ro

Open Call până pe 28 aprilie 2022

Dă startul apelului de înscrieri pentru expoziția-concurs Fashion ME.  Apelul de proiecte este adresat elevilor de liceu din București și din țară care vor să participe la cea de-a treia ediție a expoziției-concurs ce se va desfășura între 9 și 15 mai 2022, la ARCUB Gabroveni. Ediția din acest an este dedicată temei eco în fashion și așteaptă lucrarile voastre până pe 28 aprilie 2022.

Tema Fashion ME. Ediția ECO 2022: materiale reciclabile în fashion

După succesul expoziției ClimARTS Change și Transpandemic de anul trecut, Premium Edu oferă șansa tinerilor creativi care sunt pasionați fie de fashion, fie de ecologie, să exploreze universul modei sustenabile și să gândească modalități de a folosi materiale reciclabile în fashion

“Nu limităm în niciun fel creațiile. Pot fi ținute vintage trezite la viață, pot fi piese vechi cărora li s-a dat o nouă întrebuințare, pot fi reclame, afișe, desene sau schițe în care sunt folosite materiale reciclabile. Așteptăm idei de design vestimentar, fashion styling, window display sau graphic design si Life Style – transpuse în obiecte, ilustrate pe hârtie, în format video sau 3D. Nu există limite. Vrem să ne uimiți cu creativitatea voastră,” declara Mihaela Haiduc, unul dintre organizatorii Fashion ME.

Lucrările selectate în urma apelului deschis vor fi expuse în expoziția-concurs Fashion ME la ARCUB Gabroveni, în perioada 9-15 mai 2022

Secțiuni expoziție-concurs Fashion Me 2022: vocațional & amatori

Concursul Fashion ME se desfășoară pe două secțiuni: “Vocațional” și “Hobby”. La categoria “Vocațional” concurează elevii de la liceele de artă, iar categoria ”Hobby” este destinată tinerilor de la liceele teoretice. 

Lucrări de design vestimentar, fotografie de modă, window display, graphic design

Se acceptă lucrări care explorează tema “materiale reciclabile în fashion” în domenii precum: design vestimentar (ex: ținute și accesorii care utilizează materiale reciclabile în fashion, schițe și colaje pentru ținute care reciclează materiale), graphic design (ex: postere, spoturi video pentru ținute care reciclează materiale), propuneri de window display pentru eco fashion, fotografie de modă și Life Style în tematica concursului.

Perioadă înscrieri & trimitere propuneri

Lucrările pentru cele două secțiuni pot fi trimise prin poștă sau depuse direct la sediul Premium Edu (din strada Av. Gheorghe Mărășoiu 3, sector 1, București, pe bază de programare la telefon: 0728.960.370) după o înscriere în prealabil pe site-ul Premium Edu: https://premiumedu.ro/contact/. Termenul limită pentru depunerea lucrărilor este 28 aprilie 2022.

Webinar Fashion ME. Ediția ECO 2022

Pentru cei interesați, Premium Edu va organiza un webinar pe pagina sa de Instagram care va oferi explicații privind tipul de lucrări așteptate în concurs.

Anunțarea câștigătorilor: 13 mai 2022

Lucrările vor fi evaluate de un juriu internațional, din care fac parte profesori de la universități de artă de top din Marea Britanie, Italia, Olanda și România, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 13 mai 2022 în cadrul expoziției și online, pe site-ul Premium Edu și canalele sale de social media.

Premiile Fashion ME 2022

Premiile vor fi acordate pe cele două secțiuni anunțate. Câștigătorii locului 1 la secțiunile Vocațional, respectiv Hobby vor primi câte un City Break la Roma. Pentru locul doi vor fi acordate câte o ședință de consiliere educațională, iar pentru locul trei vor fi desemnați patru câștigători care vor primi drept premiu câte un test de carieră.

Expoziția-concurs: 9-15 mai 2022

Expoziția-concurs Fashion ME din perioada 9-15 mai 2022 va expune la ARCUB Gabroveni o selecție a lucrărilor înscrise în urma open call-ului. Toate lucrările înscrise în concurs vor fi prezentate în galeria online a expoziției de pe site-ul www.premiumedu.ro.

În cadrul expoziției de la ARCUB Gabroveni vor fi expuse, de asemenea, lucrările de portofoliu ale absolvenților Premium Edu, care au ajuns să studieze la universități de prestigiu din lumea întreagă.

Vernisajul expoziției va avea loc pe 9 mai 2022, de la ora 18.00. Expoziția-concurs Fashion ME poate fi vizitată zilnic, la ARCUB Gabroveni din strada Lipscani 84-90, între orele 10.00 și 18.00, pe baza unei programări telefonice la 0728.960.370.

Regulamentul expoziției-concurs Fashion ME poate fi consultat aici.