+40 728 960 370 office@premiumedu.ro

Dacă visezi să pleci la studii în străinătate, cel mai potrivit moment să începi pregătirea pentru viaţa de student în străinătate este vacanţa dintre clasa a XI-a şi clasa a XII-a. Premium Edu te ajută să îţi transformi visul în realitate. Profită de vară pentru a îţi planifica cea mai frumoasă perioadă pe care o poate experimenta un student, plecarea la studii în străinătate.

Iată 5 lucruri pe care noi ţi le recomandăm să le faci vara aceasta:

1. Foloseşte perioada de vară pentru a îţi alege domeniul de studiu.

Premium Edu te poate ajuta cu un test vocaţional care îţi arată domeniul care ţi se potriveşte ţie, nu domeniul pe care ţi-l recomandă alţii sau domeniul care crezi că ţi-ar aduce succes. E important de ştiut că vei fi cu adevărat fericit şi vei avea succes dacă activezi într-un domeniu care se mulează pe aptitudinile tale naturale.

2. Alege universitatea care ţi se potriveşte.

În funcţie de domeniul în care vrei să studiezi, există mai multe variante de universităţi, dar nu toate oferă diplome recunoscute internaţional sau nu au programe potrivite pentru studenţii internaţionali. Consilierii Premium Edu ştiu cele mai bune trucuri pentru a alege împreună universitatea cea mai bună pentru tine. Suntem atenţi şi la preferinţele şi personalitatea ta. Poate că îţi plac mediile mai dinamice sau preferi un context de studiu mai restrâns. Poate că stilul de învăţământ scandinav te motivează mai mult decât programa din universităţile britanice. Noi suntem aici să te ghidăm pentru că ştim cât de important este să fii student internaţional la o universitate în care să te simţi motivat, înțeles și în siguranţă.

3. Ia-ţi certificatul de limba străină

Fie că vrei să studiezi în limba engleză sau în limba ţării în care vei călători, este important să profiţi de vară pentru a da examenul pentru certificatul TOEFL, IELTS sau DELF ş.a.m.d. Este bine de ştiut că, în funcţie de universitatea aleasă, este nevoie să obţii un anumit tip de certificat. Premium Edu te poate consilia şi la acest capitol şi, de asemenea, îţi putem recomanda materiale de studiu şi centrele de examen pentru certificatul de care ai nevoie.

4. Lucrează la dosarul de aplicaţie

Odată ce te-ai clarificat privind domeniul ales şi universitatea la care poţi studia, e momentul să începi să lucrezi la dosarul de aplicaţie şi la portofoliu. Fiecare universitate şi ţară are specificul şi cerinţele sale, de aceea este bine să adaptezi dosarul de aplicaţie şi portofoliul la facultatea la care aplici. Dacă vrei să ai acces la exemple de portofolii sau la alte dosare de aplicaţie, te aşteptăm la Premium Edu. Ştim cât de minuţios este acest proces şi cât de important este să te axezi pe realizarea portofoliului, de aceea noi te putem ajuta cu toţi paşii dosarului de aplicaţie.

5. Vizitează universităţile pe care le-ai ales

Vara este unul dintre cele mai bune momente să vizitezi universitatea sau universităţile la care ţi-ai dori să studiezi. Dacă ai ales mai multe variante de universităţi, planifică o mică vacanţă în ţara/ţările în care sunt universităţile. Chiar dacă este perioada de vară, noi îţi putem stabili întâlniri cu profesori şi studenţi de la universitatea preferată. Pe lângă sfaturile şi trucurile pe care noi ţi le putem oferi, cadrele universitare şi studenţii de acolo îţi pot da informaţii aplicate şi te pot ajuta să îţi dai seama dacă te potriveşti

cu adevărat cu profilul locului.