+40 728 960 370 office@premiumedu.ro
Despre Polimoda International Institute of Fashion Design and Marketing

Polimoda se află în top 10 cele mai bune instituţii de educaţie fashion din lume şi are o rată de angajare de 91% după absolvire. Cu o experienţă de peste 30 de ani de educaţie în fashion şi în sectorul de lux, Polimoda este recunoscută internaţional pentru calitatea programelor sale academice de Fashion Design, Fashion Business, Art Direction şi Design Management. Profesorii instituţiei sunt experţi activi în industria fashion, iar cursurile lor sunt create pe baza experienţei lor profesionale şi sunt adaptate permanent la schimbările din lumea modei.

Polimoda se detaşează de instituţiile mainstream de educaţie în modă prin promovarea unui stil independent şi personal de gândire şi creaţie. Mai mult decât un centru educaţional, Polimoda este un campus creativ care adună vizionari şi lideri de opinie din lumea modei, a culturii şi a business-ului.  

De ce să studiezi la Polimoda?

Unul dintre obiectivele Polimoda este să reducă decalajele dintre programele educaționale în fashion şi realităţile din industria modei și să ofere studenților abilităţile necesare pentru a deveni profesionişti în domeniu.

De la profesii de management în fashion la roluri strategice şi creative, Polimoda oferă o gamă variată de specializări în industria modei. Programele de licenţă sunt de 4 ani, programele de master durează 9 luni, iar cursurile sezoniere sunt de 1 lună.

În completarea programului educaţional, Polimoda organizează Polimoda Fashion Show, ce prezintă, în fiecare an, creaţiile celor mai buni absolvenţi de Fashion Design. Business Links este un program ce conectează studenţii din ultimul an cu diferite companii din domeniu. Iar Polimoda Talent este o platformă creată pentru a sprijini absolvenţii Polimoda printr-o serie de burse, proiecte colaborative şi programe de mentorat în startup-uri şi pentru antreprenori în industria fashion.

Studenţii sunt ghidaţi de profesori selectaţi dintre specialişti din toată lumea ce lucrează în fashion marketing, management, finance, branding, communications, art direction, trend forecasting, footwear, textile development, pattern și garment design. Principala resursă de studiu este experienţa pe care aceştia o aduc în sala de curs şi felul în care aceștia creează pentru studenți proiecte inspirate de situații actuale din industria modei.

Moda este într-o continuă schimbare, iar studenţii Polimoda primesc instrumentele necesare şi libertatea de a se adapta acestor schimbări şi mai ales de a anticipa schimbările înainte ca acestea să se întâmple. Iar pentru a fi capabili să facă asta, studenţii Polimoda învață noţiuni din toate aspectele industriei fashion.

Viaţa de student la Polimoda

La Polimoda, studiezi într-unul din cele mai importante oraşe din istoria artei, Florenţa. Cu trei campusuri ce variază de la clădiri istorice la centre ultramoderne, studenţii sunt încurajaţi să exploreze noi expresii în fashion în timp ce rămân conectaţi la moştenirea trecutului.

Cursurile sunt ţinute în clădirea în stil renascentist Villa Favard, în laboratorul de ultimă generaţie Design Lab şi în cel mai nou campus de la Manifattura Tabacchi. Iar Polimoda Library, prima bibliotecă destinată modei din Europa, pune la dispoziţie 22.000 de volume de fashion şi fotografie şi 400 de reviste cu colecţii complete.

Design Lab este dotat cu o bibliotecă de materiale, cu echipament modern pentru crearea prototipurilor de încălţăminte, pentru tricotaje şi croitorie.

Manifattura Tabacchi este un complex de 6000 de metri pătraţi ce oferă săli de cursuri, studiouri foto, laboratoare de artă, ateliere pentru croitorie şi tricotaje şi spaţii de lucru. Centrul este dotat cu cinci săli echipate cu computere, scannere, tablete grafice şi centre de grafică.

Prin parteneriate cu branduri de top din industrie, studenţii au ocazia să urmărească traseul unui produs fashion de la stadiul de cercetare, la stadiul de promovare şi retail. Iar sălile de clasă sunt echipate cu software CAD pentru modeling clothing (Lectra Gerber cu un digital converter Ao dedicat), cu software pentru încălţăminte, accesorii (Elitron) şi 3D modelling pentru PC şi MAC.