+40 728 960 370 office@premiumedu.ro

Desfășurată în campusurile New York Film Academy din New York, Los Angeles şi South Beach, Tabăra de cinema pentru adolescenți este o școală de film intensivă în care elevii experimentează, pe parcursul a 3 săptămâni din vara anului 2022, fiecare aspect al procesului de realizare a filmului, de la crearea poveștii până la proiecţia publică a filmului realizat.

Despre tabăra de cinema pentru adolescenţi New York Film Academy

Tabăra de cinema pentru adolescenţi durează 3 săptămâni şi este structurată în jurul producției a două scurtmetraje.

Participanţii îşi petrec zilele de tabără fie învăţând noţiuni de cinema în clasa de curs și în ateliere supravegheate pe platourile de filmare, unde  învaţă cum să aplice ceea ce au învățat de la profesionişti. Fiecare participant scrie, regizează, filmează și editează propriile filme, folosind camere video digitale HD profesionale și software de editare digitală standard. Printr-o serie de cursuri practice și intensive despre producție, editare, scriere, cinematografie și regie, elevilor li se oferă o prezentare completă a aspectelor creative și tehnice din cinematografie.

https://www.nyfa.edu/summer-camps/wp-content/uploads/2018/01/teens-hub-1.jpg

Fiecare dintre filmele create de studenţi vor fi proiectate în clasă şi discutate împreună cu colegii şi profesorii îndrumători.

Cursurile taberei de cinema pentru adolescenţi

În cele 3 săptămâni de tabără, elevii vor participa la o gamă largă de cursuri menite să-i familiarizeze cu elementele esențiale ale filmului. Iată câteva cursuri incluse în programul taberei de vară a New York Film Academy:

Regia de film: Elevilor li se prezintă termenii specifici în limbajul filmului și li se explică rolul regizorului în realizarea unui film.

Scenariul de film: Această clasă predă structura de bază a scenariului de film; Elevii sunt antrenaţi să înţeleagă structura unei poveşti şi învaţă să îşi transpună ideile într-un limbaj cinematografic.

Imaginea de film: Cursurile îi ajută pe elevi să stăpânească noţiuni de bază ale unei camere de filmat digitale, de la balansul de alb, la viteza obturatorului, focalizare, latitudinea video și filtrele.

Atelier de producție: Elevii învaţă să filmeze sub supravegherea unui profesor.

Editare digitală: studenții învață să „înregistreze și să captureze” filmările digitale în software-ul de editare standard.

Lucrul cu actorii: Elevii învaţă cum se lucurează cu actorii pentru a obţine cele mai bune prestaţii actoriceşti.

camps-location-disney-photo-2
Echipa de filmare

Fiecare săptămână este dedicată scrierii, producerii, regiei și editării unui proiect de film diferit. Elevii lucrează în echipe de patru persoane pentru a finaliza fiecare film. Fiecare elev regizează două filme. Când colegii lor regizează, elevii experimentează, pe rând, rolul de gaffer, asistent cameră și director de imagine.

Cele două proiecte de film pe care le vor realiza în tabăra de cinema au ca teme principale:

Continuitatea: Continuitatea este unul dintre principiile fundamentale ale filmului modern. Elevii sunt provocați să realizeze un film care să mențină continuitatea în poveste, timp și spațiu. Folosind o varietate de cadre (10-15) într-o secvență continuă, acțiunea din aceste filme ar trebui să se desfășoare perfect, fără salturi dezorientatoare în timp sau spațiu.

Muzică și imagine: Elevii explorează formatul digital în cinema. Ei trebuie să își planifice proiectele cu meticulozitate, apoi să improvizeze și să experimenteze cu funcționalitatea avansată a software-ului de editare digitală.

La sfârșitul taberei, filmele elevilor sunt prezentate într-o proiecție deschisă. Toți cei care finalizează cu succes Tabăra de cinema de 3 săptămâni primesc un certificat New York Film Academy.

Vă rugăm să rețineți: toți elevii care vor participa la cursuri în persoană în NY sau LA trebuie să fie complet vaccinați împotriva COVID-19 și trebuie să furnizeze dovada vaccinării înainte de sosirea lor în campus.

Date despre Tabăra de cinema pentru adolescenţi

Taxa de școlarizare și taxe: 4.500 USD* (USD)

Datele de începere pentru locațiile disponibile:

• New York: 24 iulie – 13 august 2022

• Los Angeles: 24 iulie – 13 august 2022

• South Beach: 11 iulie – 29 iulie 2022

Costurile de școlarizare includ cursurile în clasa, atelierele practice și echipamentul de filmare. Costurile de locuință nu sunt incluse. 

Cazare 

• New York, NY / 3 săptămâni- cameră comună 2.850 USD*

*Nu este disponibil un plan de masă pentru această locație; Elevii pot cheltui până la 200 USD pe săptămână pe alimente, în funcție de obiceiurile alimentare. Taxa de locuință este nerambursabilă.

Taxele de locuință nu sunt rambursabile.

• Los Angeles, LA / 3 săptămâni- cameră comună 3,600 USD*

  • Prețurile pot suferi modificări
  • În funcție de disponibilitate, taxa de locuință poate fi nerambursabilă. 
  • Micul dejun este inclus. Studenții pot cheltui aproximativ 150 USD pe săptămână pentru mâncare, în funcție de obiceiurile alimentare.

• NYFA nu oferă cazare pentru tabăra din South Beach. 

Studenții care nu au nevoie de cazare trebuie să își asigure mesele pe timpul cursurilor și atelierelor.