+40 728 960 370 office@premiumedu.ro

Printre cele mai populare subiecte de studiu alese în 2022 de studenţii internaţionali se numără:

Data Science

Sustainable Development

Biotechnology

Artificial Intelligence

Data Science

Unul dintre cele mai căutate şi bine plătite joburi din IT, un data scientist analizează, sortează şi interpretează datele privind felul cum interacţionează utilizatorii cu aplicaţiile software pentru a crea strategii şi a prezice trenduri viitoare pentru proprietarii aplicaţiilor.

Câteva exemple? Un om de ştiinţă a datelor poate ajuta companiile să sorteze şi analizeze terabiţi de date pentru crea un plan de marketing. Poate ajuta departamente guvernamentale să creeze programe sociale pentru comunităţi utilizând modele de comportament. Sau poate ajuta un utilizator să îşi folosească cel mai bine bugetul de marketing disponibil pentru a-şi spori vizibilitatea şi vânzările.

Sustainable Development

Dezvoltarea durabilă este unul dintre cele mai importante domenii de viitor. Dacă te preocupă schimbările climatice, inegalitatea şi foamea, deficitul de apă şi viitorul planetei, s-ar putea să ţi se potrivească o carieră în domeniul dezvoltării durabile.

Ce este, mai exact, dezvoltarea durabilă? Dezvoltarea durabilă este soluția la criza ecologică determinată de exploatarea intensă a resurselor naturale care a provocat degradarea mediului. Dezvoltarea durabilă susține progresul și creșterea calității vieții sub aspect economic și social, în condiții de prezervare a mediului înconjurător.  

Cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Naţiunilor Unite sunt:

1. Fără sărăcie / 2. Foamete „zero” / 3. Stare de sănătate bună și bunăstare / 4. Educație de calitate / 5. Egalitatea de gen / 6. Apă curată și canalizare / 7. Energie curată și la prețuri accesibile / 8. Muncă decentă și creștere economică / 9. Industrie, inovare și infrastructură / 10. Inegalități reduse / 11. Orașe și comunități durabile / 12. Consum și producție responsabile / 13. Acțiune climatică / 14. Viața sub apă / 15. Viața terestră / 16. Pace, justiție și instituții puternice / 17. Parteneriate pentru realizarea obiectivelor

Biotechnology

Biotehnologia are printre cele mai rapide şi mai mari rate de creştere a locurilor de muncă în domeniu şi oferă oportunităţi de carieră extraordinare în viitor. O carieră în biotehnologie ar putea fi pentru tine dacă ţi-ar plăcea să dezvolţi soluţii inovatoare pentru sănătatea oamenilor şi a animalelor, dacă ţi-ar plăcea să lucrezi într-un laborator de cercetare avansată sau dacă ţi-ar plăcea să ştii ce poţi cultiva indiferent de sol sau de climă. Şi bineînţeles, dacă te atrag disciplinele biochimia, microbiologia, biologia moleculară.  

Ce este biotehnologia? Biotehnologia este o tehnologie care utilizează sisteme biologice, organisme vii sau părți ale acestora pentru a dezvolta sau crea diferite produse. Există 4 tipuri de biotehnologie: Biotehnologia medicală (roșu), biotehnologia agricolă (verde), biotehnologia industrială (albă), biotehnologia marină (albastru), la care se adaugă biotehnologia alimentară și biotehnologia mediului.

Artificial Intelligence

Inteligenţa artificială, pe scurt AI, se referă la sisteme sau maşini care imită inteligenţa umană pentru a efectua diverse activităţi şi se pot îmbunătăţi pe baza informaţiilor pe care le colectează. Câteva exemple în care se foloseşte inteligenţa artificială sunt speech recognition, computer vision, aplicaţiile de traducere, sisteme de recomandare folosite de YouTube sau Netflix şi jocurile online de şah etc.