+40 728 960 370 office@premiumedu.ro

[vc_row height=”small” width=”full”][vc_column][vc_column_text]Finanțare și burse de studii în Irlanda

Când vine vorba de studii, Irlanda este o destinație populară pentru studenții internaționali și oferă un nivel înalt de educație recunoscut în întreaga lume, combinând o experiență fantastică de învățământ superior cu orașe istorice, peisaje frumoase și un patrimoniu unic.

Calificările irlandeze sunt aceleași ca și echivalentele britanice, astfel încât diploma de licență sau postuniversitare să aibă aceeași valoare atunci când începeți o carieră.

Dacă iți dorești să studiezi la una dintre facultățile din Irlanda trebuie să iei în considerare faptul că bursele sunt disponibile pe scară largă pentru a sprijini financiar studenții, dar cum nu toată lumea poate obține o bursă, există și rute alternative de finanțare pe care le puteți obține.

Situația generală în ceea ce privește subvențiile și împrumuturile

Subvențiile pentru studenți sunt disponibile tuturor studenților universitari care studiază în Irlanda. Acest lucru este în plus față de schema de taxe gratuite, deoarece există atât subvenții de taxe, cât și subvenții de întreținere disponibile. Tipul specific de subvenție disponibil depinde de nivelul și durata cursului la care a fost înscris. Împrumuturile pentru studenți și opțiunile bancare sunt de asemenea disponibile pe scară largă atât pentru studenții Irlandezi, cât și pentru studenții internaționali.

Tipul de subvenții și împrumuturi

Subvențiile pentru studenții UE care studiază la universitățile irlandeze sunt administrate de SUSI, Student Universal Support Ireland. Toate cererile sunt făcute online, iar tipul și nivelul subvenției care ar putea fi primite depind de cursul studiat împreună cu situația financiară generală. Împrumuturile sunt furnizate direct de la bănci și sunt furnizate fără dobândă pe durata studiului, care devin rambursabile la absolvire.

Cea mai comuna subvenție acordată studenților din Irlanda este subvenția gratuită. Această subvenție acoperă taxele atât pentru studenții irlandezi, cât și pentru studenții UE. Aceasta poate fi o sursă importantă de finanțare pentru mulți studenți, deoarece există o variabilitate foarte mare a taxelor de școlarizare între universități.

Disponibilitate și condiții pentru obținerea unei subvenții sau a unui împrumut

Grant-urile sunt disponibile, în special schema de taxe gratuite, tuturor studenților universitari din UE. Cu toate acestea, trebuie menționat că toate subvențiile sunt mijloace testate și, în cazul în care ar exista un venit mare al familiei, atunci subvențiile pot fi reduse. Acest lucru este mai relevant pentru subvențiile de întreținere care sunt oferite unor studenți din medii mai puțin privilegiate și care sunt apreciați că necesită asistență financiară mai mare pentru a putea beneficia de studii universitate.

Împrumuturile se bazează aproape în totalitate pe tipul de curs studiat, astfel încât nivelul cursului și durata vor fi lucrurile dominante luate în considerare. În funcție de bancă, poate exista și o garanție necesară părintelui sau tutorelui.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]