[vc_row height=”small”][vc_column][vc_column_text]La ediția a 3-a a târgului educațional Study IN by Premium Edu, a fost invitată Alexia Eram, în calitate de speaker inspirațional la seminarul Trăiește-ți visul.
Succesul discuției cu tinerii participanți la seminar ne-a determinat să continuăm discuția cu ea și ulterior. Și toate aceste discuții s-au adunat intr-un mini interviu despre viața de student în străinătate.
Q: Ce impact a avut asupra ta studiul la Londra?
A: Studiul în Londra a fost foarte diferit de ceea ce experimentasem aici, eu veneam de la Liceul Francez care avea alt sistem de învățământ. În Londra, totul era nou, mult mai multă practică și doar 3 ore pe săptămână de teorie.
Q: Cum încerci să ai o influență pozitivă pe platformele tale de socializare?
A: Încerc să postez cât mai mult despre experiențele mele și am grijă la produsele pe care le promovez, să fie unele care mă reprezintă și pe care le folosesc.
Q: Ai vrut vreodată în acest an petrecut la studii în Londra să lași totul baltă și să te întorci în țară? De ce?
A: Au fost multe momente în care am vrut să plec înapoi acasă, dar am rămas și acum sunt déjà anul 2. Am lăsat comoditatea de acasă și am ales să stau în cămin, să fac naveta și câte 40 minute, să-mi spăl singură, să-mi gătesc și toate astea într-o cameră de 15mp.
Q: Consideri că viața de vedetă te-a structurat într-un mod diferit? Și apoi plecând în străinătate ai văzut vreo diferență de tratament?
A: Faptul că acolo nu mă cunoștea nimeni a fost un avantaj și un dezantaj. Acolo sunt mult mai relaxată, mai liberă și nu trebuie să am grijă ce zic și cum fac. Dar, pe de altă parte, eram obișnuită ca atunci când intram într-un restaurant să fiu salutată și lumea să fie drăguță cu mine.
Q: Ce sfaturi ai pentru oamenii care se uită la tine ca la un model și vor să ajungă unde ești tu?
A: Sfatul meu este să aibă curaj și să nu dea înapoi în decizii. Important este să faci cu pasiune ce îți dorești.
Q: După terminarea studiului, vei reveni în România?
A: Da , cu siguranță voi reveni. Nici nu mă gândesc altfel!
Și sfătuiesc toți tinerii care aleg să plece la studii afară să se întoarcă și să aducă toată experiența de acolo aici, la noi. Să se folosească de ce au învățat acolo și să aplice la noi. Înainte de a ajunge în Londra, pentru mine Milano era o altă opțiune, dar cel mai probabil voi merge acolo pentru master.
Q: Cum influențezi prin prezența ta percepția colegilor tăi despre România?
A: Londonezii nu au o percepție negativă despre România. În acest prim an am ales să stau cu colegii din liceu care s-au nimerit la aceeași facultate sau cu alți români pe care îi cunoșteam. Dar in anul 2 mi-am propus să-mi fac cât mai mulți prieteni străini și le voi povesti de România.
Q: Plecând de la titlul seminarului pe care l-ai susținut, ce vis ai ales să trăiești? Și ce alte vise urmează?
A: Am ales să fac ceea ce-mi place, deși nici acum nu știu exact ce vreau să fac, dar știu că vreau să fac vlogging și să fiu mereu postacă pe Instagram ?
Q: Cum a fost experienta cu consilierii in educatie? Ai câteva tips&tricks trăite de tine pe parcursul procesului de alegere a facultății?
A: Consilierea vis a vis de ce facultate să aleg a fost foarte importantă pentru mine. Consilierii în educație m-au îndrumat la ce open-uri să particip, ce facultăți sunt interesate de elevii din România, condițiile de înscriere și, cel mai important, testul completat împreuna cu aceștia mi-a arătat ce îmi doresc de fapt să fac, ce materii / ce direcție să aleg.
Înainte de a ști exact ce facultate să aleg dintre cele la care am fost acceptată, la unul dintre open-uri am avut ocazia să vorbesc cu un profesor al unei facultați de pe short listul meu, iar acel profesor mi-a placut atât de mult încât am ales acea facultate.
Intalnirea cu acel profesor a fost factorul principal pentru care am ales facultatea la care sunt acum. De aceea vă sfătuiesc să mergeți la openuri, la întâlniri cu consilierii educationali pentru că nu știți peste cine dați și cu ce vă impresionează.
Și facultățile din România sunt bune și cu rezultate excelente în medicină, politehnică, dar pe ceea ce îmi doream eu să urmez nu am găsit în țară – fashion si marketing. In Londra, oferta este mult mai variată din punct de vedere al potențialelor domenii de studiu. Este important să ai și un portofoliu, mai ales pentru facultățile de artă, în care să arăți picturi și desene care să îți susțină optiunea artistică.
“Pentru a reuși trebuie să ai o pasiune, să muncești și să ai o determinare imensă”[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”small”][vc_column][vc_column_text]
Pentru mai multe detalii privind programele de studiu si burse de studii, contacteaza un consilier educational Premium Edu. Prima sedinta de consiliere este GRATUITA.
[/vc_column_text][us_separator size=”small”][us_cta title=”” btn_label=”0728.960.370″ btn_link=”url:tel%3A0728960370|||” btn_icon=”fas|phone” second_button=”1″ btn2_label=”mihaela.haiduc@premiumedu.ro” btn2_link=”url:mailto%3Amihaela.haiduc%40premiumedu.ro|||” btn2_icon=”fas|envelope”][/us_cta][/vc_column][/vc_row]