+40 728 960 370 office@premiumedu.ro

TEST DE CARIERA - SUCCES TEST

Succes Test – Test Vocational

Trăim într-o societate în care ai extrem de multe alegeri de făcut. De la culoarea jucăriilor și a hainelor când începi să ai preferințe în copilărie, până la prietenii din școală, viața e construită din alegeri. Alegeri fundamentate pe ce simți și vrei tu pentru tine. Alegerile autentice sunt cele dictate de sinele tău, nu cele sugerate de cei din jur, prieteni, familie, oameni care te influențează din dragoste.

La adolescență, presiunile alegerilor cresc și devin vitale pentru viitorul tău. Grija părintelui este exprimată constant prin întrebarea – Tu ce faci cu viața ta? Încotro o iei? Ce vrei să te faci? – La școală ești întrebat ce vrei să profesezi. Societatea te bombardează cu presiuni, școala te învață așa cum este programa și tu, tu omule în formare, nu știi ce vrei să faci. Știi ce îți place, îți plac multe, dar nu știi ce poți să faci cu ele.

Alegerile dificile și luate sub presiune nu sunt întotdeauna cele inspirate. Dar nu înseamnă că nu poți schimba mai târziu. Nimic nu e iremediabil, dar pentru a te ajuta să faci opțiunile corecte pentru tine, îți punem la dispoziție Testul Vocațional sau Succes Test.

Descriere

Succes Test este un test online care durează între 40-60 de minute, dezvoltat de către profesioniști din Colegiul Psihologilor din România. În urma testului, sunt generate 2 rapoarte (aprox. 65-70 de pagini fiecare) de interese vocaționale, personalitate și aptitudini. Rapoartele sunt interpretate de către un consilier Premium Edu. Este posibilă și interpretarea prin telefon sau online și durează între 60 și 120 minute. Este recomandat ca la interpretarea rapoartelor să fie prezent și unul dintre părinți.

Pe lângă descrierile narative, se obține și o compatibilitate cu meseriile listate în COR (Clasificarea Ocupațiilor din România), astfel încât este concretizată și preferința către poziții concrete din mediul actual de business. Toate meseriile din COR sunt prezentate în ordinea compatibilității (gradul de satisfacție al celui care face acea meserie), iar aplicantul are ocazia să vizualizeze acele meserii și să realizeze că există unele profesii la care nici nu s-a gândit.

Testul este conceput pentru cei preocupați de viitorul lor, care vor să afle cât mai devreme ce cariera li s-ar potrivi. Este îndeosebi recomandat celor peste 13 ani, aflați la răscruce de drumuri în alegerea viitorului academic, fie că este vorba de liceu, facultate sau studii postuniversitare.

Detalii funcționale

În urma testului sunt eliberate două rapoarte:

  • unul care arată ceea ce îi place copilului să facă, potrivit înzestrării primite de la natura
  • al doilea raport care arată ceea ce poate să facă, potrivit educației primite până acum

     Dacă al doilea raport se schimbă de la an la an pentru că persoana care face testul evoluează, urmează diferite cursuri, capătă diferite experiențe, primul raport va rămâne același, indiferent de câte ori va reface testul.

  1. Raportul de evaluare al intereselor vocaționale – instrument util care te va sprijini în luarea unei decizii privind cariera ta

     Înțelegându-ți profilul personal, te poți concentra asupra aspectelor unor ocupații care te atrag și totodată, te informezi mai bine în privința opțiunilor de carieră, educație și angajare care să îți ofere satisfacție și recompense pe termen lung. Interesele tale fac parte din motivația ta – dorința de a face ceva – și alegerea unei cariere care este legată de interesele tale este un aspect esențial pentru o viată împlinită.

     Raportul de evaluare a intereselor are la bază tipologia personalității vocaționale propusă de John Holland, cel mai utilizat inventor de interese din lume.

     Alegerea unei vocații este o expresie a personalității și este reflectată de cele 6 tipuri de personalitate:

* Realist * Social
* Investigativ * Intreprinzator
* Artistic * Conventional
  1. Raportul de evaluare a personalității și aptitudinilor – oferă o imagine antrenantă asupra a ceea ce te motivează și te interesează.

     In plus, îți furnizează sugestii asupra posibilelor direcții de carieră, în acord cu propriile tale caracteristici, acestea putând influența atât performanța, cât și capacitatea de a dobândi cunoștințe și deprinderi necesare pentru a performa. Pentru a te ajuta în alegerea unei cariere potrivite propriilor tale trăsături, raportul îți furnizează informații despre:

     Personalitatea ta – CEEA CE NE FACE SĂ FIM UNICI – ne influențează valorile, interesele, modul în care percepem lumea care ne înconjoară și modul în care învățăm și ne dezvoltăm

     Aptitudini – ÎNSUȘIRI PSIHICE FIZICE ȘI INDIVIDUALE – dezvoltate, aplicate și perfecționate în situații reale și care mijlocesc performanța în efectuarea unei activități

     Alegerea unei ocupații nu se face ținând cont doar de ceva ce îți place sau prezintă interes, ci trebuie ca, în mod constant, să continui și să îți dezvolți abilitățile și cunoștințele necesare pentru a obține succesul.

Aplica acum pentru testul de cariera ( costul testului este 750 lei):

Ce masuram?

 

 

Personalitatea prin: Aptitudinile prin:
* Extraversiune * Aptitudine verbala
* Agreabilitate * Aptitudine numerica
* Constiinciozitate * Rationament deductiv
* Stabilitate emotionala
* Deschidere catre noi experiente
  • Personalitate 63% 63%
  • Aptitudini 37% 37%

TipsTricks

Sfatul nostru este la întrebările din test să dai primul răspuns care îți vine în minte, să îți închizi telefonul mobil, televizorul și orice alt device care te-ar distrage de la completarea testului.

Odată salvate întrebările, noi vom genera 2 rapoarte foarte detaliate pe care le primești pe e-mail și pe care, ulterior, le discutăm pe Skype/telefon.

Odată cu cele 2 rapoarte, vei primi și un caiet de lucru – Planul meu de Carieră – și te sfătuim să îl privești ca pe o temă și să te ocupi de completarea lui.

Îți dorim succes și inspirație!

Pentru orice detalii despre testul de cariera, programări și consiliere ne poți contacta la 0728 960 370, pe office@premiumedu.ro sau completând formularul de mai jos.

Costul Testului de Cariera este 750 LEI