+40 728 960 370 office@premiumedu.ro

Deşi documentele cu care aplici diferă de la o universitate la alta, ţi-am pregătit mai jos o listă cu documentele cerute de majoritatea universităţilor:

📋 Formularul de aplicare al universităţii: De obicei, Formularul conţine întrebări simple în care ţi se cer detalii personale şi întrebări despre programul la care vrei să aplici. Citeşte-l atent, completează toate secţiunile şi nu uita să îl şi semnezi.

✒️ Foaia matricolă: Fişa cu notele obținute în timpul liceului trebuie tradusă în limba engleză. Unele universităţi cer să primească documentul direct de la şcoală sau de la translator.

🪪 O copie după CI/paşaport: În cazul în care ai nevoie de o viză de studiu, universitatea trebuie să îţi trimită o scrisoare pentru obţinerea vizei.

🎓 Certificat de limbă străină: Fiecare universitate cere un anumit nivel minim de cunoştinţe de limba engleză/limba ţării. Statele Unite preferă testul de limba engleză TOEFL, în timp ce în Europa şi Australia se cere, de regulă, un certificat IELTS. Majoritatea universităţilor acceptă ambele certificate, iar multe dintre ele recunosc şi examenul Cambridge. Scorul la examenul de limba engleză diferă în funcţie de şcoala şi de programul la care aplici.

📝 Scrisoare de motivaţie şi scrisorile de recomandare: Multe universităţi din afară nu ţin cont doar de notele de la şcoală. De cele mai multe ori ţi se va cere să trimiţi scrisori de recomandare şi o scrisoare de motivaţie din care să reiasă ce tip de student ai putea fi. O scrisoare de motivaţie bună te poate ajuta să fii admis chiar dacă notele tale nu sunt grozave şi îţi poate face rost chiar şi de o bursă de studiu aşa că investeşte niste timp şi efort în scrisorile cerute de universitate.

❓ Ai nevoie de ajutor cu aplicarea la o universitate străină?

Împreună cu partenerii noştri, iată cum te putem ajuta dacă vrei să aplici la o facultate din afară:

👉 Îţi putem recomanda câteva programe bune de studiu în funcţie de ce nevoi şi dorinţe ai.

👉 Îţi putem aranja o vizită la universitatea şi câteva întâlniri cu profesori şi studenţii de acolo.

👉 Te putem ajuta cu dosarul de aplicare.

👉 Îţi putem da sfaturi şi te ghidăm pentru redactarea scrisorii de motivaţie.